Szilvás lepényke

Szilvás lepényke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 dl langyos tej
  • 2,5 dkg porcukor
  • 15 dkg sima liszt
  • 2 g száraz élesztő
  • 1 dkg vaj
  • a töltelékhez:
  • 1,5 dl kész vaníliapuding
  • 5 szem szilva
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 dl langyos tej
  • 2,5 dkg porcukor
  • 15 dkg sima liszt
  • 2 g száraz élesztő
  • 1 dkg vaj
  • 1,5 dl kész vaníliapuding
  • 5 szem szilva
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasztjuk, amíg a tészta felülete fényes, hólyagos lesz. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük, amíg a duplájára kel. Majd enyhén lisztezettmunkalapon óvatosan átgyúrjuk és letakarva még 5 percig pihentetjük.

Miközben a tészta kel, elkészítjük a vaníliapudingot. (Legjobb, ha pudingporból főzzük tejjel, cukorral.)

A szilvaszemeket megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és egy nagyobb fánkszaggatóval (kb. 8 cm átmérőjű) köröket szaggatunk belőle, majd a maradékot ismét összegyúrva kiszaggatjuk azt is.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Mindegyik kör közepét a két hüvelykujjunkkal nyomkodva kilapítjuk, oda egy-egy evőkanálnyi pudingot teszünk, és kirakjuk szilvaszeletekkel és megszórjuk egy-egy csipet fahéjjal. A sütőben 180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti