Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg liszt
  • 15-20 dkg vaj
  • csipet cukor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 1 kg szilva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 csipet cukor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 1 kg szilva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom

Szilvás lepény mákosan

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:



Futtassuk fel a cukros tejben az élesztőt!
Öntsük a liszt közepébe!
Gyúrjuk össze a sóval, a tojássárgával és a vajjal!
Pihentessük fél napig a tésztát!

Nyújtsuk ki fél centi vastagra a tésztát!
Fektessük tepsibe úgy, hogy legyen kis pereme!
Keverjük össze a mákot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot!
Simítsuk rá a felét a tésztára, és szórjuk tele a félbevágott szilvákkal!
Szórjuk meg a maradék mákkal!
Fél óra alat megsütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti