Szilvás krémes

Szilvás krémes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • *

az alsó krémhez:

  • 30 dkg szilva
  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • *

a középső krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • *

a felső krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • *

a tetejére:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • *
  • 30 dkg szilva
  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • *
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • *
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • *
  • 20 dkg csokoládé bevonó

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 C°-ra. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, a tejföllel és a fahéjjal egyneművé gyúrjuk. Fóliába tekerjük és fél órára hűtőbe tesszük.

Az alsó krémhez a szilvát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra daraboljuk, a vízzel, a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, a levével kikeverjük a pudingot, majd a szilvadarabokhoz öntjük, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk.

A középső krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a porcukrot és félretesszük hűlni. Miután kihűlt a puding, robotgéppel elkeverjük benne a vajat (fokozatosan hozzáadva).

A felső krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a porcukrot és félretesszük hűlni. Miután kihűlt a puding, robotgéppel elkeverjük benne a vajat (fokozatosan hozzáadva), és beleforgatjuk az apró kockára vágott aszalt szilvát.

Négy részre vágjuk a tésztát, majd mindet kinyújtjuk 25x15cm-es és 0,5cm vastag lapra. A lapokat egyesével nagyobb tepsibe tesszük, 15-20 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.

Összeállítjuk a krémest: alulra tésztát fektetünk, erre kenjük a szilvás krémet, ismét tésztalap következik, erre jön a középső krém, majd tésztalap és a felső krém. A tetejére tesszük a negyedik lapot, leöntjük olvasztott csokoládéval és hagyjuk kihűlni. Legalább 1 órára behűtjük.

Neked ajánljuk