Miután a krumplit meghámoztuk, megmostuk, kockáravágtuk és megfőztük, a szilvát megmossuk és kimagozzuk. A burgonyát áttörjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Forralunk nagyjából 5l vizet egy nagy lábosban. Közben a burgonyához keverjük a lisztet, egy csipet sót, 3 dkg vajat és jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk körülbelül 5mm vastagra egy lisztezett deszkán és 6x6 cm oldalú négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepére 1 szilva kerül, majd megszórjuk egy kevés fahéjjal. Felhajtjuk a tészta csúcsait, és gombócokat formálunk belőle. Itt figyelni kell arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.
A gombócok felét lobogó vízbe tesszük, megvárjuk amíg felúsznak a víz tetejére és további 3-5 percig főzzük.
Eközben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Megforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat zsemlemorzsában és megszórjuk fahéjas porcukorral.