Szilvás-diós szelet

Szilvás-diós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg dió (darált)
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl napraforgó olaj
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 40 dkg szilva
  • 15 dkg dió (darált)
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl napraforgó olaj
  • 3 db tojás
  • 1 csipet
  • 40 dkg szilva

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.

A szilva kivételével az összes többi hozzávalót csomómentesre keverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe borítjuk, és elsimítjuk.

A felaprított szilvát elosztjuk a tészta tetején, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!