Szilvás-diós-kókuszos crumble

Szilvás-diós-kókuszos crumble
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg margarin + a forma kikenéséhez
  • 20-30 dkg szilva kockázva (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg margarin
  • 20-30 dkg szilva kockázva (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A diót elkeverjük a kókuszreszelékkel, majd összemorzsoljuk a margarinnal. A szilvát megforgatjuk a fahéjas cukorban, ettől lesz igazi karamelles íze.

Egy tűzálló tál (vagy tálkák) alját kicsit megkenjük margarinnal és beleszórjuk a gyümölcsöt. Egyenletesen rászórjuk a diós morzsát. 190 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük: akkor lesz jó, ha a teteje enyhén megpirul és a gyümölcs levet enged.

Megjegyzés:

A receptet Viszóczky Tibor küldte be. Köszönjük!