Szilvás cobbler

Szilvás cobbler

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

A szilvás töltelékhez:

  • 50-60 dkg szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére való szóráshoz:

  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tásztához a lisztet, a csipet sót és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és a sütőport. Végül keverjük hozzá az egész tojást és a tejszínt, gyúrjuk össze a tésztát.

A szilvákat vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal és a pudingporral.

A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére.

A cukrot és a vaníliás cukrot, szórjuk a tészta tetejére Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35 perc alatt süssük szép pirosra.

Neked ajánljuk