Szilvás-almás virágtorta

Szilvás-almás virágtorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelethez:
  • a tésztához:
  • 15 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • *
  • a töltelékhez:
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 12-14 szem szilva
  • 2 alma
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 12-14 szem szilva
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, ha kell, adhatunk még hozzá tejet. Gombóccá formázzuk, majd frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta pihen, a szilvákat megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztával egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk úgy, hogy az oldalára is jusson. Nehezéknek megszórjuk csicseriborsóval vagy babbal, és sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Ha kihűlt, eltávolítjuk a nehezéket, a tésztát megkenjük szilvalekvárral, majd kirakjuk a fél szilvákkal, magházukkal lefelé.

Az alma „tetejét” levágjuk, és felülről haladva zöldséghámozóval vékonyan hámozzuk, rózsát formázunk belőle és a torta közepébe tesszük. További almaszirmokat helyezünk a szilvák köré. Meglocsoljuk a mézzel, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Nemcsak az íze fantasztikus, hanem a formája is levesz a lábáról!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti