Szilvalekváros mákos kelt kifli

Szilvalekváros mákos kelt kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg házi szilvalekvár
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg élesztőt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját, elkezdjük összeállítania tésztát. Ha összeállt akkor apránként hozzáadjuk az olvasztott olajos margarint, és jól kidolgozzuk a tésztát. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától és a kezünktől. Meglisztezzük a tetejét, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta akkor átgyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd félcenti vastagra kinyújtjuk és négyzetekre felvágjuk.

A szilvalekvárba beleszórjuk a darált mákot és összekeverjük. Minden tészta közepébe teszünk 1 púpos teáskanál mákos szilvalekvárt, majd kifliket formázunk. Egy tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk egész mákkal és újra kelesztjük 20 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre és szép piros ropogósra sütjük.

Langyosan kínáljuk.

Neked ajánljuk