Szicíliai vérnarancsos kuglóf

Szicíliai vérnarancsos kuglóf
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 100 g liszt
  • 200 g darált mandula
  • 2 db vérnarancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 300 g porcukor
  • 100 ml tej
  • 100 g olaj
  • 3 db tojás
  • 100 g liszt
  • 200 g darált mandula
  • 2 db vérnarancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 300 g porcukor
  • 100 ml tej
  • 100 g olaj

Elkészítés:

A vérnarancsot alaposan lemossuk. Kisebb darabokra szeleteljük, majd egy konyhai aprítógépbe tesszük és hozzáöntjük a tejet és az olajat. Alaposan összepépesítjük.

A cukrot a tojássárgájával bolyhos állagúra keverjük. A lisztet a sütőporral és a darált mandulával összekeverjük, majd két részletben a tojásos cukorhoz adjuk. Addig keverjük, amíg szépen össze nem áll, majd hozzáöntjük a vérnarancsos pürét. Alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit óvatosan a masszába forgatunk.

A kuglófformát kikenjük és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-60 percig sütjük. 15 percig hagyjuk pihenni, majd eltávolítjuk a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!