Szicíliai pizza tonhallal

Szicíliai pizza tonhallal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A pizzatésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2,5 dl langyos víz

A feltéthez:

  • 15 dkg tonhal konzerv
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg cukkini
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1/2 csokor oregánó
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. sűrített paradicsom

Elkészítés:

A lisztet, élesztőt, cukrot, 2,5 dl vízzel felöntve, letakarva felfuttatom benne az élesztőt.

Átdagasztom robotgép segítségével, majd a sót és olívaolajat is hozzáadom.

Letakarva kelesztem 35 percet, melegebb helyen.

A tonhalat lecsepegtetve áttöröm, a zöldfűszereket felaprítom.

A felaprított vörös- és fokhagymát olajon dinsztelem, hozzáadom a hámozott, kockázott paradicsomot és 15 percig párolom kevergetve, végül ízesítem sóval, borssal, zöldfűszerekel.

A brokkolit rózsáira szedem, a cukkinit, lilahagymát felkarikázom, a koktélparadicsomokat elfelezem.

Az átgyúrt tésztát olajjal kikent tepsibe simítom, megszurkálom és 15 percet pihentetem.

Ráhalmozom a paradicsomszószt, a zöldségeket, tonhalakat és 220 fokos sütőben sütöm 20-25 percet.

Neked ajánljuk