Szicíliai csirkeraguleves

Szicíliai csirkeraguleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 1 liter csirkehús alaplé zu
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál chili paprika
  • 1⁄
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz fehér bab konzerv
  • 15 dkg GM makaróni tészta
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olívaolaj/szőlőmagolaj
  • 20 dkg csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 1 liter csirkehús alaplé zu
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál chili paprika
  • 1⁄2 csokor petrezselyem
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz fehér bab konzerv
  • 15 dkg GM makaróni tészta
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj/szőlőmagolaj

Elkészítés:

Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús mindkét oldalát, majd kiszedjük a serpenyőből. A sárgarépát megtisztítjuk, julienne-re szeljük, a zellerszárat is megtisztítjuk, megmossuk, a vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.

Az olívaolajon pár percig együtt pirítjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, (vagy amíg a répa majdnem puha lesz). Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a sűrített paradicsomot. Összekeverjük, majd felöntjük a húslével. Hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a tésztát is, és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Ezután beleöntjük a babot, és összeforraljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!