Szezámmagos töltött karaj

Szezámmagos töltött karaj

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj
  • bors

töltelékhez:

  • 100 g sonka
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 evőkanál friss vágott petrezselyem

a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket hideg vízzel megmossuk, utána érdemes kicsit kiklopfolni, kilapítani mert a rostok ezáltal felpuhulnak.

A szépen kilapított szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sonkát apró darabokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Ezután a vajjal jól összekeverjük. Ez lesz a töltelékünk.

A hússzeleteket külön-külön megtöltjük, felcsavarjuk és benyomkodjuk mindkét végét, hogy ne jöjjön ki belőle a töltelékünk.

A hagyományos módszerrel – liszt, tojás, zsemlemorzsa – bepanírozzuk, majd még egyszer lisztbe, tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő zsiradékban kisütjük.

Tökéletes köret mellé a sült burgonya, de lehet fogyasztani rizzsel is egyaránt.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk