Szezámmagos töltött karaj

Szezámmagos töltött karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g sertéskaraj
  • bors
  • töltelékhez:
  • 100 g sonka
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 evőkanál friss vágott petrezselyem
  • a panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 500 g sertéskaraj
  • bors
  • 100 g sonka
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 evőkanál friss vágott petrezselyem
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket hideg vízzel megmossuk, utána érdemes kicsit kiklopfolni, kilapítani mert a rostok ezáltal felpuhulnak.

A szépen kilapított szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sonkát apró darabokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Ezután a vajjal jól összekeverjük. Ez lesz a töltelékünk.

A hússzeleteket külön-külön megtöltjük, felcsavarjuk és benyomkodjuk mindkét végét, hogy ne jöjjön ki belőle a töltelékünk.

A hagyományos módszerrel – liszt, tojás, zsemlemorzsa – bepanírozzuk, majd még egyszer lisztbe, tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő zsiradékban kisütjük.

Tökéletes köret mellé a sült burgonya, de lehet fogyasztani rizzsel is egyaránt.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti