Szezámmagos tepertős pogácsa

Szezámmagos tepertős pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 64 dkg liszt
  • 1 kk cukor
  • 25 dkg darált tepertő
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • fél dl olaj
  • 1 tk só
  • kevés fehérbors
  • szezámmag
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A dagasztást és a kelesztést a kenyérsütőre bíztam, de ha valaki válalkozó szellemű csinálhatja kézzel is.

1 óra után miután kész lett kinyújtottam a tésztát, majd a fehérborssal és a 2 evőkanál liszttel elkevert darált tepertőt rákentem. Feltekertem rúd formába és 20 percig pihenni hagytam.

A rudat kinyújtottam, kétszer hajtogattam 20 percenként, harmadolva (balról fel, jobbról rá), majd S alakban (balról fel, jobbról alá).

Ezután újra kinyújtottam, bevágdostam, kiszaggattam, lekentem a tetejét és egy részét szezánmagba forgattam.

A sütőt 200 fokra előmelegítettem, majd a pogácsát betoltam és 5 perc után 180 fokra mérsékeltem. Rá 25 percre el is készült a tepertős pogácsa.

Hasonló receptek