Szezámmagos rántott sütőtök

Szezámmagos rántott sütőtök
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 2-3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 csomag zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál szezámmag
  • a sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 2-3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 csomag zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál szezámmag
  • 5 dl étolaj

Elkészítés:

A sütőtök hosszú részét kb. 0,5 cm-es korongokra vágjuk, a maradék részét ketté vágjuk, a magokat kivájjuk, majd szintén 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.

Ezután enyhén besózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt bepaníroznánk.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a hideg tejet, egy nagy csipet sót, és alaposan összekeverjük.

A zsemlemorzsát egy tálcára öntjük, hozzáadjuk a szezámmagot, és összekeverjük. Egy tálcára pár evőkanál lisztet teszünk. A sütőtök szeleteket előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk, majd újra a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába. (Én duplán paníroztam, de ízlés szerint egyszer is elegendő beleforgatni a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába.)

Az olajat felhevítjük, beletesszük a bepanírozott tökszeleteket, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük, majd a zsiradékból papírtörlőre kiszedjük. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd úgy kínáljuk.

A dupla panírozásnak köszönhetően kívül jó ropogós, belül a sütőtök pedig finom puha.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!