Szezámmagos minikifli

Szezámmagos minikifli

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • fél teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. félóra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát ketté vesszük. Az egyik bucit lisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk (vékonyra) és pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. A cikkeket kicsit még ellapogatjuk, a szélesebb felüknél kezdve feltekerjük őket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a végeik alulra kerüljenek, így nem nyílnak szét. A másik tésztadarabbal is ugyanígy járunk el. 32 kiflink lesz.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. A tepsi aljára egy vízzel teli lábast teszünk.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk