Szezámmagos-mézes-chilis csirkefalatok

Szezámmagos-mézes-chilis csirkefalatok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg csirke
  • chilipor
  • bors
  • 3 db tojás
  • kb. 15 dkg liszt
  • 4 evőkanál méz esetleg cukormentes méz helyettesítő
  • 2 evőkanál ketchup vagy light ketchup
  • szezámmag
  • 1 teáskanál szójaszósz étolaj
  • 1 kg csirke
  • chilipor
  • bors
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 4 evőkanál méz esetleg cukormentes méz helyettesítő
  • 2 evőkanál ketchup vagy light ketchup
  • szezámmag
  • 1 teáskanál szójaszósz étolaj

Elkészítés:

A csirkét körülbelül 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy félórát a hűtőben állni.

A tojást pici sóval és chilivel elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy híg massza legyen – bele lehessen forgatni a húst, az a lényeg.

A ketchupot, szójaszószt, szezámmagot és a mézet összedolgozzuk.

A húst belemártjuk a masszába és a forró olajba rakjuk. Amint megsült mindkét oldala, meghempergetjük a mézes cuccban.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti