Szezámmagos masnikák

Szezámmagos masnikák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g rizsliszt
  • 250 g margarin
  • 100 g sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojásfehérje (a tetejére)
  • 1 evőkanál szezámmag (ízlés szerint a tetejére)
  • 300 g rizsliszt
  • 250 g margarin
  • 100 g sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojásfehérje (a tetejére)
  • 1 evőkanál szezámmag (ízlés szerint a tetejére)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A kiszaggatott kör egyik oldalán félig bevágjuk a tésztát. A vele szembeni oldalon két bemetszést ejtünk 1 cm-es távolságban. Az egy vágásos tésztarészt ráhajtjuk a másik oldalra, a két vágásos közti tésztát keresztül húzzuk a tészta hátuljára.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tojásfehérjével lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 20 perc alatt.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti