Szezámmagos lazacfilé mustármártással és kelbimbós metélttel

Szezámmagos lazacfilé mustármártással és kelbimbós metélttel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőrös lazacfilé
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 evőkanál olaj

A mustármártáshoz:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál mustár

A kelbimbós metélthez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kelbimbó
  • 20 dkg metélt tészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 1 csipet sáfrány

Elkészítés:

A vajat felforrósítom és a felkockázott hagymát megpárolom benne. Megszórom a liszttel, majd felöntöm a levessel és a tejszínnel. Belekeverem a mustárt, sóval, borssal és csipet cukorral ízesítem.

A körethez a kelbimbót sós vízben pár perc alatt előfőzöm, közben a tésztát is kifőzöm. A vajat felforrósítom, a kelbimbót a hagymával megpárolom benne, megsózom, megborsozom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a sáfrányt, és összeforralom. A metélttel összeforgatom.

A halat 4 szeletre vágom, szezámmagba mártom a nem bőrös felét. Az olajat felforrósítom és a lazacszeletek mindkét oldalát kisütöm benne.

Tányérra szedem a tésztát, melléteszema halat és a mustármártással tálalom.

Neked ajánljuk