Szezámmagos lazacfilé kelbimbós metélttel

Szezámmagos lazacfilé kelbimbós metélttel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 evőkanál olaj
  • *
  • a mustármártáshoz: 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl zöldségleves (2 kockából)
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál mustár
  • *
  • s körethez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kelbimbó
  • 20 dkg metélt tészta
  • 2 evőkanál vaj 
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csipet sáfrány(os szeklice)

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk, a szálkákat csipesszel eltávolítjuk, majd 4-8 szeletre vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk (a körethez is), felaprítjuk. A körethez a kelbimbót megtisztítjuk és leveleire szedjük.

A mustármártáshoz a vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Megszórjuk a liszttel, átpirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, 3-4 percig főzzük. Belekeverjük a mustárt, sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.

A körethez a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A vajat felforrósítjuk, a kelbimbót a hagymával megpároljuk benne, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sáfrányt, összeforraljuk. A leszűrt metélttel összeforgatjuk.

A halat a szezámmaggal jól megszórjuk, rányomkodjuk. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a lazacszeletek mindkét oldalát kb. 4-4 percig sütjük benne. Tányérra tesszük a kelbimbós tésztát, mellé a halat, és a mustármártással tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk