Szezámmagos házi zsemle

Szezámmagos házi zsemle

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só
  • szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt összekeverem kevés langyos tejjel és felfuttatom, majd összekeverem a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozom. Kelni hagyom.

A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztom, kis labdákat formálok belőle, és megkent tepsibe helyezem. Átkenem tojással, még 30 percig kelni hagyom, aztán még egyszer átkenem, megszórom tetszés szerint szezámmal.

Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütöm.

Neked ajánljuk