Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük Erre rászórunk egy csapott teás kanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk.
Ameddig a tésztát elkészítjük, a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst. A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntünk még hozzá vizet, de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul, ne maradjon alatta folyadék, mindet fője el.
A húst bundáját elkészítjük. A tojást sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt, és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes sűrű palacsintatésztát készítünk.
A húskockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban teflonban aranybarnára sütjük. (Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen meghólyagosodjon a bunda.)
A sült húsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chili paprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük. A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
kínai
,
egzotikus
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
közepesen költséges
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
főétel