Szezámmagos csirkemell sült tésztával

 Szezámmagos csirkemell sült tésztával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a sült tésztához:
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 csepp szójaszósz
  • 1 csipet kínai fűszerkeverék
  • kb. 2-3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • a szezámmagos csirkéhez:
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • kb. 2 dl víz
  • késhegyni szódabikarbóna
  • 2 csapott teáskanál étkezési keményítő
  • a sütéshez:
  • olaj
  • valamint:
  • 5 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 csapott kávés kanál darált chili paprika (aki nem szereti a csípőset kihagyhatja)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 csepp szójaszósz
  • 1 csipet kínai fűszerkeverék
  • 2-3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl víz
  • késhegyni szódabikarbóna
  • 2 csapott teáskanál étkezési keményítő
  • olaj
  • 5 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 csapott kávés kanál darált chili paprika (aki nem szereti a csípőset kihagyhatja)
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük Erre rászórunk egy csapott teás kanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk.

Ameddig a tésztát elkészítjük, a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst. A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntünk még hozzá vizet, de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul, ne maradjon alatta folyadék, mindet fője el.

A húst bundáját elkészítjük. A tojást sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt, és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes sűrű palacsintatésztát készítünk.

A húskockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban teflonban aranybarnára sütjük. (Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen meghólyagosodjon a bunda.)

A sült húsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chili paprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük. A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!