Szezámmagos-chilis spárga

Szezámmagos-chilis spárga

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 chili paprika (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 2-3 teáskanál szezámmag
  • őrölt színes bors

a buggyantott tojáshoz:

  • 4 db tojás
  • 1 l víz
  • 2 teáskanál ecet

Elkészítés:

A spárgát egyesével meghajlítjuk, és a fás részét letörjük, majd enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Ezután jéghideg vízbe tesszük, kihűlni hagyjuk, majd papírtörlőre szedjük, hogy leszáradjon. A vajat felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a vékonyra karikázott chilit, majd hozzáadjuk az előfőzött spárgát. Ízlés szerint sózzuk, ráreszeljük a citromhéjat, ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk a szezámmaggal, és óvatosan összeforgatjuk, -rázogatjuk. Tálalásig melegen tartjuk.

A tojásokat egyesével készítjük el. A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk az ecetet. Egy tálba beleütünk egy tojást. A forrásban lévő vizet egy kanállal megkeverjük, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd kisebbre vesszük a lángot. Ezután beleöntjük a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve főzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon. (Ha nem szeretnénk, hogy ennyire folyós legyen a sárgája, akkor legalább 5 percig főzzük).

Végül szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk. (Külön-külön minden tojással így járjunk el.) Tálalás előtt a spárgát tányérra helyezzük, majd óvatosan rátesszük a tojást. Ízlés szerint őrölünk rá színes borsot, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk