Szezámmagos brokkolis szűzcsíkok

Szezámmagos brokkolis szűzcsíkok

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg brokkoli
  • 1 póréhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg káposzta
  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 mk. gyömbérpor
  • erős paprika
  • 2 dkg pirított szezámmag

A körethez:

  • 20 dkg rizs
  • 1 ek. olaj
  • 2 tojás

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, és vékony csíkokra metélem. A brokkoli-rózsákat sós, forró vízben 5-8 percig főzöm, majd leszűröm, hideg vízben lehűtöm. A húst megmosom, leszárítom, és vékony csíkokra vágom. A rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megpárolom.

Felforrósítom az olajat, 2-3 percig pirítom benne a húst, majd kiveszem az edényből.

A visszamaradt olajon 4-5 percen át pirítom, a káposzta- és sárgarépacsíkokat, majd hozzáadom a hagymát, és visszateszem a húst. Sózom, megszórom gyömbérrel és ízlés szerint erős paprikával. Beleteszem a brokkoli-rózsákat, a szóját, és 2-3 perc alatt összepárolom. A tűzről levéve rászórom a szezámmagot és tálalom.

A körethez felmelegítem az olajat, ráöntöm a felvert tojást és elkeverem. Amikor a tojás szilárdulni kezd, belekeverem a rizst, jól elkeverem, és sózom.

Neked ajánljuk