Szezám-tallér

Szezám-tallér

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg barna cukor
  • csipet só
  • 9 dkg szezámmag
  • kevés olaj

Elkészítés:

Serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, majd állandóan kevergetve megpirítjuk.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a lisztet és a csipet sót, majd habosra keverjük. Ezután beleszórjuk a masszába a pirított szezámot, és elkeverjük.

Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, majd diónyi halmokat rakunk a szezámos masszából. Olajos kanál hátuljával, körökké formázzuk a masszát, majd 170 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük a szezámos tallérokat.

Neked ajánljuk