Szendvics kenyér (gluténmentes)

Szendvics kenyér (gluténmentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 500 ml langyos víz
  • 8 g olaj
  • 8 g só
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 500 ml langyos víz
  • 8 g olaj
  • 8 g

Elkészítés:

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beletesszük, és még egy ideig kelesztjük. A tetejét kis olajjal átkenjük. 200 fokos (gőzös) sütőben megsütjük (kb. 50-55 perc). Rácson, konyharuhával letakarva kihűtjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!