Székelykáposzta tarjával

Székelykáposzta tarjával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személynek:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 kg tarja
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 db hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • sertészsír
  • kömény
  • fűszerpaprika
  • sonka főzőlé

A tálaláshoz:

  • tejföl

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben a zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, a szalonnakockákat zsírjára sütjük, ezután a kockára vágott tarját fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a szintén apróra vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, tovább kevergetjük, majd meghintjük őrölt köménnyel, sózzuk, és pirospaprikával is megszórjuk. Felöntjük 2 dl sonka főzőlével.

Lassú tűznél, lefedve fél órát pároljuk. Ekkor kerül bele a levétől kinyomkodott savanyú káposzta. Elkeverjük, majd a maradék sonka főzőlevét is belekeverjük, de csak annyit, hogy éppen ellepje. Lefedjük, és további 1 órát lassan főzzük.

Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá.

Neked ajánljuk