Székelygulyás

Székelygulyás

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kg káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítés:

Megdinsztlem a finomra vágott hagymát, levéve a tűzről meghintem pirospaprikával, beledobom a felkockázott húst, sózom, borsozd, megszórom köménnyel, hozzá adom a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát,és a kolbászkarikákat.

Felöntöm egy kis vízzel, és fedő alatt puhára párolom.

Ha kész, 2 evőkanál lisztet elkeverek 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet hozzáöntöm a leveshez, és még néhány percig együtt párolom őket.

A maradék tejföllel tálalom.

Neked ajánljuk