Székelygulyás

Székelygulyás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 paprika
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 paprika

Elkészítés:

A csontozott lapockát kockázom. Bográcsba öntöm az olajat, hozzáadom a húst és zsírján pirítom. Beleteszem az aprított hagymát, pirítom majd meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kis vízzel, majd hozzáadom a vagdalt paprikát.

Ha félpuha a hús, beleteszem a mosott káposztát, összedolgozom, majd összefőzöm.

Tejfölös-lisztes habarással berántom a gulyást, majd forralok rajta egyet.