Székely pogácsa

Székely pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg káposzta
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojássárga
  • 3 dkg élesztő
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • tej
  • cukor
  • citromlé
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, margarint, csipet sót, amibe tojássárgákat, langyos tejben futatott élesztőt, tejfölt teszek.

Átdagasztom, hogy a végeredmény egy lágy tészta legyen, amit fél órán át hagyok kelni.

Megpirítom a káposztát kis lángon, kevés olajat és vizet aláöntve, cukorral, citromlével ízesítve.

A tésztát kinyújtom vékonyra és a káposzta felét ráhalmozom, borsozom és párszor meghajtom.

Újabb fél órás pihentetés után, ismét kinyújtom, aztán a megmaradt káposzta is rákerül, ízlés szerint borsozom.

Ezek után szükséges, még egy fél órás pihenő, végül kiszaggatom a pogácsákat.

A tetejüket tojásfehérjével kenem le és reszelt sajttal szórom, majd forró sütőben pirosra sütöm őket.

Neked ajánljuk