Székely lángos

Székely lángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kis fej káposzta
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet cukor
  • bors
  • olaj
  • 1 fej káposzta
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • cukor
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A fele langyos, cukros tejben futtatom az élesztőt, tetejét liszttel hintve.

A megfőtt, hámozott krumplit, élesztőt, 1 ek. olajat, maradék tejet és csipet sót összedolgozom.

Liszttel szórva, ruhával takarva kelesztem.

A reszelt káposztát borsozva dinsztelem.

A tészta felét lisztezett felületen kinyújtom, ráhalmozom a káposztát és a többi tésztával befedem.

Ujjnyi vastagra nyújtva felkockázom és cipókat csinálok belőle.

10 perc pihenő után a lángosokat megformázva kisütöm forró, bő olajban.