Szejtán bolognai módra, tésztával, kecskeparmezánnal

Szejtán bolognai módra, tésztával, kecskeparmezánnal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg szejtánpor
  • 2 dl langyos víz
  • 2 evőkankál zöldfűszeres fűszersó
  • 3-4 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál olivíolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • bors
  • sűrített paradicsom
  • oregano
  • majoranna
  • bazsalikom
  • kecskeparmezán
  • 25 dkg szejtánpor
  • 2 dl langyos víz
  • 2 evőkankál zöldfűszeres fűszersó
  • 3-4 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál olivíolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • bors
  • sűrített paradicsom
  • oregano
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kecskeparmezán

Elkészítés:

A szejtánport egy tálba szórjuk, ízesítjük a fűszersóval, fokhagymaporral. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és 10 perc alatt kidolgozzuk a nyers búzahúst. Hagyjuk 10-15 percet pihenni.

Közben felteszünk vizet forrni, és amikor forr, beletesszük a nyers búzahús-gombócot. 15 percig főzzük, majd kiszedjük, kis darabokra vagdossuk, és ismét visszatesszük a lobogó vízbe. Ismét 15-20 percig főzzük, majd kiszedjük, és egy szitán kinyomkodjuk belőlük a vizet, majd kihűtjük.

A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, és hagymához tesszük. Fűszerezzük, és a kihűlt szejtánt hozzáöntjük. Összepirítjuk, és hozzáöntjük a sűrített paradicsomot is. (A házi paradicsomlével a legfinomabb.)

Ha készre főztük, tésztával tálaljuk, és megszórjuk kecskeparmezánnal.

(A szejtán vagy más néven búzahús felhasználható, mint bármely húsféle. Lehet rántani, sütni, pörköltesen, ragunként elkészíteni. A szejtánnak nagyon magas a fehérjetartalma, ezért nem mindennapi eledel.)