Szedres-tejszínes Sacher-bonbon

Szedres-tejszínes Sacher-bonbon

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg őrölt mandula
  • fél rúd vanília

A töltelékhez:

  • 15-20 dkg szederlekvár
  • sűrű tejszín

A bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tésztához a csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztom, majd leveszem a gőzről, és hagyom, hogy kihűljön. Összekeverem a szárazanyagokat. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a sóval felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem. Ha ez megvan, akkor összekeverem apránként az összes hozzávalót egy masszává. A tésztát szilikon bonbonformákba osztom el, vagy sütünk egy Sachert a saját jól bevált receptünk alapján, apró kockákra vágjuk, esetleg mini pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és az alábbiak szerint folytatjuk a műveletet!

A töltelékhez szederlekvár és sűrű tejszín kell. Minden sütit 3 szeletbe vágok, s a szeletek egyik felét meglocsolom egy kis tejszínnel. Majd, mikor azt beszívta, óvatosan megkenem szederlekvárral, és összeillesztem őket. Össze is lehet nyomni, nem baj, ha kibuggyan oldalt, ami kijön, azt az oldalán elsimítjuk.

Végül 10 dkg csokoládét megolvasztok, majd apránként annyi tejszínt teszek bele, hogy jól keverhető legyen. Ezt a mázat kenem a bonbonokra köröskörül.

Neked ajánljuk