Szedres süti

Szedres süti

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 300 g glutenix kalács liszt (vagy gluténmentes süteményliszt)
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejfol
  • 150 g Liga margarin
  • 100 g por xilit
  • 1 csipet só
  • *

a krémhez:

  • 2 dl Hulala felverve
  • 150 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál por xilit
  • 2 evőkanál szederlekvár
  • *
  • pár szeletelt szeder
  • mentalevél

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük.

Hűsölés után szilikonos sütőpapíron a tortaformának megfelelő nagyságra nyújtjuk, és villával megszurkáljuk. Alufóliát teszünk rá, majd kevés babot szórunk rá és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd a babot és a fóliát levéve róla további 15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.

A krémhez a felvert habot elkeverjük a mascarponéval, vaníliával, édesítővel és a lekvárral. A kihűlt tészta tetejére halmozzuk, és néhány félbevágott szederrel és mentalevéllel díszítjük.

Neked ajánljuk