Szedres süti

Szedres süti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g glutenix kalács liszt (vagy gluténmentes süteményliszt)
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejfol
  • 150 g Liga margarin
  • 100 g por xilit
  • 1 csipet só
  • *
  • a krémhez:
  • 2 dl Hulala felverve
  • 150 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál por xilit
  • 2 evőkanál szederlekvár
  • *
  • pár szeletelt szeder
  • mentalevél
  • 300 g glutenix kalács liszt (vagy gluténmentes süteményliszt)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál .tejfol
  • 150 g Liga margarin
  • 100 g por xilit
  • 1 csipet
  • 2 dl Hulala felverve
  • 150 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál por xilit
  • 2 evőkanál szederlekvár
  • *
  • pár szeletelt szeder
  • mentalevél

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és folpackba tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük.

Hűsölés után szilikonos sütőpapíron a tortaformának megfelelő nagyságra nyújtjuk, és villával megszurkáljuk. Alufóliát teszünk rá, majd kevés babot szórunk rá és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd a babot és a fóliát levéve róla további 15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.

A krémhez a felvert habot elkeverjük a mascarponéval, vaníliával, édesítővel és a lekvárral. A kihűlt tészta tetejére halmozzuk, és néhány félbevágott szederrel és mentalevéllel díszítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti