Szedres poharas tiramisu

Szedres poharas tiramisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 db babapiskóta
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 40 dkg szeder
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál piros balzsam ecet
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 16 db babapiskóta
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 40 dkg szeder
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál piros balzsam ecet
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Emeld egészen új szintre a tiramisu élményét!

Először a szeder öntetett készítjük el: a szederre rászórjuk a barna cukrot, és a balzsam ecet, jól összekeverjük, majd addig főzzük (pár perc), amíg felforr, majd a tűzről levesszük és szitán vagy leves szűrőn átpasszírozzuk. Félretesszük, amíg kihűl.

A tejhez adjuk a vaníliás cukrot és meglangyosítjuk.

Veszünk négy szélesebb poharat.

A tejszínt kemény habbá verjük. A babapiskótákat belemártjuk a vaníliás tejbe, és egy sort lerakunk belőle a pohár aljára (le kell törni a piskótákból, hogy kényelmesen elférjenek), meglocsoljuk szeder öntettel, majd tejszínt kanalazunk rá, ismét babapiskóta következik, majd szeder és tejszín, végül szeder öntet. Ezt addig folytatjuk, amíg minden poharat meg nem töltünk. A tetejüket szederrel díszítjük.

Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!