Szedres papucs

Szedres papucs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 darabhoz:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg szeder
  • 10 dkg szeder- szilva- eper- vagy málnalekvár
  • 1 tojás
  • porcukor a tálaláshoz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg szeder
  • 10 dkg szeder- szilva- eper- vagy málnalekvár
  • 1 tojás
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni (kb. 3 óra), majd lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, és 15 darab egyforma négyzetet vágunk ki belőle.

Mindegyik tésztadarab közepére kevés lekvárt kenünk, erre pedig 2-3 szem gyümölcsöt rakunk. Megkenjük az egyik tésztasarkot kissé felvert tojással, és a szemközti sarokhoz hajtjuk.

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Rárakjuk a papucsokat, és megkenjük tojással a tetejüket. A sütőben kb. 10 percig sütjük, majd visszakapcsolunk 180 °C-ra, és további 10 percig sütjük.

A sütőből kivéve bőségesen megszórjuk porcukorral, és így kínáljuk. Tejszínhabot is adhatunk mellé.