Szedres joghurtos pite

Szedres joghurtos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg fekete szeder
  • 2 pohár 150 g laktózmentes joghurt
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár cukor
  • 4 pohár liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • (a mérce a joghurtos pohár)
  • 50 dkg fekete szeder
  • 2 pohár (150 g-os) laktózmentes joghurt
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár cukor
  • 4 pohár liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tálba beleöntjük öntjük a joghurtot, az étolajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, összekeverjük, majd beleöntjük a három tojást, habverővel jól kikavarjuk. Ezután apránként beforgatjuk a sütőporos lisztet és jól elkeverjük (csomómentesre).

A 23x39 cm-es tepsit hideg zsírral kikenjük, meghíjuk liszttel, beöntjük a pite tésztát és elsimítjuk. Megszórjuk a tetejét fekete szederrel, kicsit a tésztába nyomjuk, hogy ne csak a tetején legyen. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha langyos, akkor felszeletelhetjük, a tetejét porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti