Szederparfé piskótacsókkal

Szederparfé piskótacsókkal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín (30%-os)
  • 20 dkg friss fekete szeder
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor, főzés nélküli
  • 1 tasak habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 szem piskótacsók vagy mandulás keksz
  • friss citromfű vagy menta a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejszínt hűtőben jól lehűtjük. A szedret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.

A hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a porcukrot, összekeverjük, és végül beleforgatjuk a szeder háromnegyed részét is.

A krémet 4 egyadagos fém desszertgyűrűbe szedjük, elsimítjuk a tetejét és a mélyhűtőbe téve 1-1,5 óra alatt megfagyasztjuk, hogy ne legyen túl kemény.

Tálaláskor tányérra tesszük, óvatosan lehúzzuk róla a formát és 1-1 szem piskótacsókkal, a maradék szederrel, friss citromfűvel vagy mentával díszítjük. Azonnal kínáljuk.

Ha túl sokáig van a parfé a fagyasztóban nagyon keményre fagy, nehezebb fogyasztani, nem olvad gyorsan és krémesen.

Neked ajánljuk