Szederparfé piskótacsókkal

Szederparfé piskótacsókkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 dl tejszín (30%-os)
  • 20 dkg friss fekete szeder
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor, főzés nélküli
  • 1 tasak habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 szem piskótacsók vagy mandulás keksz
  • friss citromfű vagy menta a tálaláshoz
  • 3 dl tejszín (30%-os)
  • 20 dkg friss fekete szeder
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor, főzés nélküli
  • 1 tasak habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 szem piskótacsók vagy mandulás keksz
  • friss citromfű vagy menta a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejszínt hűtőben jól lehűtjük. A szedret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.

A hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a porcukrot, összekeverjük, és végül beleforgatjuk a szeder háromnegyed részét is.

A krémet 4 egyadagos fém desszertgyűrűbe szedjük, elsimítjuk a tetejét és a mélyhűtőbe téve 1-1,5 óra alatt megfagyasztjuk, hogy ne legyen túl kemény.

Tálaláskor tányérra tesszük, óvatosan lehúzzuk róla a formát és 1-1 szem piskótacsókkal, a maradék szederrel, friss citromfűvel vagy mentával díszítjük. Azonnal kínáljuk.

Ha túl sokáig van a parfé a fagyasztóban nagyon keményre fagy, nehezebb fogyasztani, nem olvad gyorsan és krémesen.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti