Szecsuáni csirkemell

Szecsuáni csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 csomag újhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db chili paprika (vagy paprikakrém)
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 csomag újhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db chili paprika (vagy paprikakrém)
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük. Az újhagymát vékonyra, a fokhagymát apróra vágjuk. Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba tesszük az újhagymát, majd pár percig pároljuk, és hozzáadjuk a fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és megszórjuk a barna cukorral. Pár perc alatt puhára pároljuk, majd beletesszük az elősütött csirkemellet és összekeverjük.

Egy tálkában összekeverjük a citromlevet a szójaszósszal, majd ráöntjük a zöldséges csirkemellre. Óvatosan összekeverjük, majd 2-3 percig tovább pároljuk.

A kukoricalisztet egy pici vízzel simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt besűrítjük vele a szaftot.

Közben elkészítjük a rizst.

Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!