Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük. Az újhagymát vékonyra, a fokhagymát apróra vágjuk. Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba tesszük az újhagymát, majd pár percig pároljuk, és hozzáadjuk a fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és megszórjuk a barna cukorral. Pár perc alatt puhára pároljuk, majd beletesszük az elősütött csirkemellet és összekeverjük.
Egy tálkában összekeverjük a citromlevet a szójaszósszal, majd ráöntjük a zöldséges csirkemellre. Óvatosan összekeverjük, majd 2-3 percig tovább pároljuk.
A kukoricalisztet egy pici vízzel simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt besűrítjük vele a szaftot.
Közben elkészítjük a rizst.
Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Kínai receptek
,
Szárnyashúsos ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek