Szárzeller saláta

Szárzeller saláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag szárzeller
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db nagy fehér retek
  • 1 db savanykás alma
  • 2-3 evőkanál salátaolaj
  • 2-3 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál méz
  • kb. 1 teáskanál só
  • maréknyi apróra tört pirított dió
  • 1 csomag szárzeller
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db nagy fehér retek
  • 1 db savanykás alma
  • 2-3 evőkanál salátaolaj
  • 2-3 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál
  • maréknyi apróra tört pirított dió

Elkészítés:

A mézet, a fehérborecetet, a salátaolajat összekeverjük, a zöldségeket megmossuk, felkockázzuk, az almát is megmossuk, a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a diót szárazon megpirítjuk, darabosra törjük (például egy zacskóba tesszük, és nyújtófával párat sodrunk rajta, de a mozsár is hasznos lehet, vagy akár a késes aprító is, de semmiképp sem kell teljesen megdarálni).

Egy tálba rakosgatjuk a darabolt zöldségeket és az almát is, megsózzuk, ráöntjük a salátaolajos keveréket és alaposan összekeverjük, a tetejére rászórjuk a diót, akár díszíthetjük is. (Én erre piros retket, és a szárzeller zöldjét használtam.)

Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd grillezett húsok mellé kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!