Elkészítés:
A mézet, a fehérborecetet, a salátaolajat összekeverjük, a zöldségeket megmossuk, felkockázzuk, az almát is megmossuk, a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a diót szárazon megpirítjuk, darabosra törjük (például egy zacskóba tesszük, és nyújtófával párat sodrunk rajta, de a mozsár is hasznos lehet, vagy akár a késes aprító is, de semmiképp sem kell teljesen megdarálni).
Egy tálba rakosgatjuk a darabolt zöldségeket és az almát is, megsózzuk, ráöntjük a salátaolajos keveréket és alaposan összekeverjük, a tetejére rászórjuk a diót, akár díszíthetjük is. (Én erre piros retket, és a szárzeller zöldjét használtam.)
Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd grillezett húsok mellé kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti