Szarvasgerinc erdeigyümölcs-mártással és burgonyakrokettel

Szarvasgerinc erdeigyümölcs-mártással és burgonyakrokettel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos szarvasgerinc
  • 2 ek. zsír
  • olaj

A pácléhez:

  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl olaj
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve
  • 2 ek. mustár
  • 15 szem borókabogyó
  • 10 szem szegfűbors
  • 2 kk. egész koriander
  • 1 ek. rozmaring
  • 3 kk. durvára darált színes bors
  • 1 kk. őrölt babérlevél
  • 1 kk. borsikafű
  • 1 kk. kakukkfű

A krumplikroketthez:

  • 2 kg krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojássárga
  • 2 ek. pirított, aprított gomba
  • kevés reszelt parmezán

A bevonáshoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Valamint:

  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 7 dkg fruktóz
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 db narancs leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • kevéske őrölt szegfűszeg
  • kevéske őrölt gyömbér

Elkészítés:

A páchoz a fűszereket, az összetört bogyókat, magokat, végül a folyékony hozzávalókat kiekverem.

A beolajozott húst nagy lángon megpirítom, utána a pácba téve, lefedve hagyjuk állni 1 napot, hűtőben.

Áztatott római tál aljára alufűliát teszek, amire a húsokat terítem.

Kevés bort aáöntve, lefedve sütjük 1,5 órát, 200 fokon, utána fedél nélkül, 155 fokon pirítjuk, légekeverésen, a felesleges szaftot kiszedve, 2 ek. zsírt rákenve.

A húst kivéve, 10 perc múlva lefejtjük a csontról, vékonyra szeljük.

A kroketthez a pucolt, kockázott krumplit sós vízben főzzük, parmezánnal, tojássárgával, pirított gombával, liszttel, sóval összedolgozom és lisztezett felületen rudakat sodrok ki a masszából és feldarabolom.

A tojások keverékébe, morzsába forgatva panírozzuk és forró olajban kisütjük.

A mártáshoz a fruktózt, narancslevet, narancshéjat, bort, fűszereket összeforralom, hozzáadjuk a gyümölcsöket.

Kis forralás után a vajat belekeverem és készen is van.

A húst krokettel és a maártással tálaljuk.

Neked ajánljuk