Szárított paradicsomos kalács

Szárított paradicsomos kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 1 csomag nagy mozzarellagolyó
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom felaprítva
  • 15 dkg szárított paradicsom
  • 1 csomag nagy mozzarellagolyó
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom felaprítva

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A szárított paradicsomot és mozzarellát feldaraboljuk.

A lisztet tálba tesszük, elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, az olajat, a bazsalikomot, sót, borsot ízlés szerint, alaposan eldolgozzuk. Végül beleforgatjuk a paradicsomot és a mozzarellát.

Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm hosszú, 10 cm mély szögletes sütőformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben 50 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba).

Tipp: Ha felszeleteltük a kalácsot, kenjük meg sajtkrémmel, vagy süssünk hozzá egy tükörtojást!



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti