Szardellás karfiolos tészta

Szardellás karfiolos tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma (összenyomva)
  • 5 db szardella
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 g tészta
  • parmezán sajt
  • 1 db karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 db szardella
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj
  • 30 g tészta
  • parmezán sajt
  • bors

Elkészítés:

Egy nagy lábosban vizet forralunk kb. 1 evőkanál sóval. A karfiolt apró rózsákra szedjük, majd alaposan átmossuk. A forrásban lévő vízbe tesszük, hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd a jéghideg vízbe tesszük a karfiolt kb. 5 percig.

A szardellát és a fokhagymát összepépesítjük. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd beletesszük a karfiolokat. Fedő alatt főzzük – időközönként megkeverjük –, amíg puha nem lesz. Ez kb. 15-20 percet vesz majd igénybe. Figyeljünk oda, mert lehet, hogy kell még alá tennünk az olajból.

Amikor megpuhul, hozzáadjuk a szardellát és a rozmaringot. Alaposan összeforgatjuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát kifőzzük, majd a karfiolhoz adjuk. Alaposan összeforgatjuk, amíg a mártás jól be nem vonja a tésztát.

Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!