Szamócás gyümölcstora

Szamócás gyümölcstora
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag jó minőségű szamócás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin díszítés
  • 15 dkg szamóca
  • piros tortazselé
  • víz
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag jó minőségű szamócás pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg margarin díszítés
  • 15 dkg szamóca
  • piros tortazselé
  • víz

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. A kész masszát kivajazott és kilisztezett gyümölcstorta formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a margarint és robotgéppel habosra verjük.

Az pudingos krémet a tortára tesszük és szépen elsimítjuk. A friss szamócát megmossuk, levesszük a leveles részét és felszeleteljük. A szeleteket a krémre tesszük.

Ezután elkészítjük a tortazselét. Fél csomag zselét egy kis edénybe teszünk, majd adunk hozzá kb. 1-1,5 dl vizet, és lassú tűzön felmelegítjük, majd közepes hőmérsékletre visszahűtjük és a torta tetejére csorgatjuk, egy kanál segítségével eloszlatjuk.

A kész tortát szamóca virággal díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti