Szamócadzsem

Szamócadzsem
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csomag Dr. Oetker dzsemfix 4:1
  • 2 kg friss szamóca
  • 50 dkg kristálycukor
  • 2 csomag Dr. Oetker dzsemfix 4:1
  • 2 kg friss szamóca
  • 50 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A szamócát megmossuk és megtisztítjuk a levelektől (kitépjük a csuma résszel). Ezután a gyümölcsöt aprító gépbe tesszük és összeaprítjuk. Figyeljünk arra, hogy maradjanak benne szamóca darabok, ne legyen teljesen pépes.

Az aprított gyümölcsöt egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet. elkeverjük, felforraljuk, majd forrás után 3-4 percig takaréklángon főzzük. A dzsemet befőttes üvegekbe töltjük (az üveg pereméig), erősen rázárjuk a kupakot és 1 percig felre állítjuk a megtöltött üvegeket. (Erre azért van szükség, hogy vákuum képződjön.

Ezután talpra állítjuk az üvegeket, amelyeket szalaggal díszíthetünk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!