Szamóca torta

Szamóca torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag szamóca pudingpor
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • a díszítéshez:
  • fondant
  • konfetti
  • 8-10 db szamóca
  • színtelen tortazselé
  • víz
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dl tej
  • 2 csomag szamóca pudingpor
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • fondant
  • konfetti
  • 8-10 db szamóca
  • színtelen tortazselé
  • víz

Elkészítés:

A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és megsütjük (tűpróba).

A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd folyamatosan hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük.

A tortát három részre osztjuk. Az első lapot tányérra/tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém ¼ részével. Erre rátesszük a második lapot és megkenjük krémmel, majd rátesszük az utolsó lapot. A megmaradt krémmel körbe vonjuk a tortát.

A torta oldalát fondant konfettivel díszítjük. A tetejére felszeletelt szamócát helyezünk.

A színtelen tortazselét vízben feloldjuk és felfőzzük, majd a gyümölcsök tetejére öntjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!