Szalontüdő

Szalontüdő
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1/2 citrom leve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3-4 dkg liszt
  • 1 csemege uborka
  • 1,5 dl tejföl
  • 3-4 darabka kisujjnyi citromhéj
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • őrölt bors
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg répa
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 8-10 szem egész bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kg sertéstüdő és -szív
  • 2 hagyma
  • 1/2 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 4 dkg liszt
  • 1 db csemege uborka
  • 1,5 dl tejföl
  • 4 kisujjnyi citromhéj
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • őrölt bors
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg répa
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 szem egész bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kg sertéstüdő és -szív
  • 2 db hagyma

Elkészítés:



Mossuk meg a belsőségeket, majd abároljuk sóval, 1 félbevágott hagymával, 1 babérral és egész borssal!
Tisztítsuk meg a durva hörgőktől és hártyáktól!
Csíkozzuk fel!

Karamellizáljuk a cukrot 1 kanál olajban!
Rakjuk rá a felaprított zöldségeket, a másik hagymát és a fokhagymát!
Dinszteljük addig, amíg a zöldség elveszti a levét!

Adjuk hozzá az aprított belsőségeket, és engedjük fel annyi abároló lével, amennyi épp ellepi!
Ízesítsük borssal, sóval, babérrel és citromhéjjal!
Főzzük együtt fél órát!

Készítsünk zsemleszínű rántást kis olajból és lisztből!
Szórjuk bele az őrölt paprikát, tegyük bele a tejfölt, majd keverjük ki kis vízzel!
Adjuk hozzá a raguhoz!
Forraljuk mártás sűrűségűre!
Ízesítsük uborkával, mustárral és citromlével!

Tejföllel fogyasztjuk.